Vlaams Belang maakt Limburgse lijsten bekend

Vlaams Belang Limburg presenteert vandaag de Limburgse lijsten voor de Kamer en het Vlaams Parlement voor de verkiezingen van 25 mei aanstaande.

Lijsttrekker voor de Kamer is Bert Schoofs, Kamerlid sedert 1999. Indien opnieuw verkozen op 25 mei zal hij het langst ‘zuiver en onafgebroken’ zetelende lid in het gremium zijn binnen de Nederlandse taalgroep, met name indien ministerposten en ambtsperiodes in andere parlementen niet meegeteld worden.

Lijsttrekker voor het Vlaams Parlement is Vlaams volksvertegenwoordiger Chris Janssens, nationale ondervoorzitter van het Vlaams Belang, de hoogste functie die een Limburger ooit in de interne partijstructuren bekleedde.

Op de tweede plaats voor het Vlaams Parlement kandideert Annick Ponthier, huidig Kamerlid, lid van het nationaal partijbestuur en voorzitter van het Vlaams Belang in Limburg. Plaats drie wordt ingenomen door Leo Pieters, voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger en vast in dienst als partijmedewerker.

Op de tweede plaats op de Kamerlijst staat Daisy Dilissen, accountant van beroep en voormalig OCMW-mandataris uit Overpelt.

Voormalig rijkswachtcommandant Leo Joosten duwt de lijst voor de Kamer, en voormalig parlementslid Jean Geraerts, mentor van de partij in Limburg, is lijstduwer voor het Vlaams Parlement.

Een andere te volgen kandidaat is Didier Verbelen, derde opvolger op de Kamerlijst en zelfstandig horeca-uitbater. In oktober 2011 betrapte hij in zijn restaurant ‘Aan Het Water’ in Hasselt 2 Turkse overvallers, van wie hij er één verwondde. Didier handelde uit zelfverdediging maar is nu door zijn belager rechtstreeks gedagvaard voor de correctionele rechtbank, wegens slagen en verwondingen.

Ten slotte: de Limburgse kandidate op de Europese lijst is Mercedes Armirotto, stagiair-verpleegster uit Beringen, op plaats 10 bij de effectieven.

In Limburg hopen we voor de 5de opeenvolgende stembusslag (sinds 2007) boven het nationale gemiddelde te scoren en om en bij de 11% te halen, hetgeen zou moeten resulteren in 1 Kamerzetel en 2 zetels in het Vlaams Parlement.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail