Vlaams Belang Limburg voert actie tegen sociale dumping

Mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang hebben op 30 april 2015 actie gevoerd aan de kantoren van Confederatie Bouw Limburg in Hasselt. De actie kaderde in de nationale actieweek van de Vlaams-nationale partij naar aanleiding van de dag van de arbeid.

Onder de noemer ‘Red Vlaamse Jobs’ plaatste het Vlaams Belang het probleem van de sociale dumping opnieuw op de politieke agenda.  Volgens de partij zorgt de toevloed van goedkope arbeidskrachten uit Oost- en Zuid Europa voor massaal banenverlies in Vlaanderen.

In een persmededeling stelde fractieleider in het Vlaams Parlement, Chris Janssens: “Door de Europese opengrenzenpolitiek wordt onze arbeidsmarkt overspoeld door goedkope arbeidskrachten. Vlaamse werknemers worden uit de markt geprijsd of dienen hun lonen naar beneden bij te stellen. Deze sociale dumping moet stoppen.”

11169694_976966542322176_6696170987499249690_o

De cijfers tonen volgens het Vlaams Belang aan dat het vijf voor twaalf is. “Sinds 2011 gingen er in de bouw bijna 13.000 banen verloren, terwijl het aantal buitenlanders er verviervoudigde. Niet omdat er minder werk was, wel omdat lage loonarbeiders uit het Oostblok gestaag hun plaats innemen. Maar ook in de transport-, vlees-, bewaking- en schoonmaaksector vloeit er sociaal bloed. Polen, Tsjechen, Slovaken, Bulgaren en Roemenen zijn er eerder regel dan uitzondering”, aldus Chris Janssens.

Als sociale volkspartij verzet het Vlaams Belang zich met klem tegen de Europese dumpingpolitiek. Met een 4-puntenprogramma dat ze in de verscheidene parlementen op de agenda plaatst, wil de partij het tij keren. Hierin eist ze onder meer de afschaffing van het Europees opengrenzenbeleid en de aanpassing van de verouderde detacheringsrichtlijn die sociale dumping creëert.

Ter plaatse werden onze standpunten overgemaakt worden aan Confederatie Bouw Limburg.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail