Lancering campagne: “En wat krijgt u van de Sint? De rekening!”

011-compressor
Startmoment campagne op maandag 1 december aan het station van Hasselt. Met Jan Cluyssen, Annick Ponthier, Chris Janssens en Leo Joosten.

In aanwezigheid van Sinterklaas lanceerde Vlaams Belang Limburg gisteren aan het station van Hasselt zijn campagne tegen de verkapte belastingverhogingen van de Vlaamse en de federale regering.  

Onder het motto ‘En wat krijgt u van de Sint? De rekening!’ wijst het Vlaams Belang op de belastingfactuur die de regeringspartijen door de strot van de Vlaming duwt. Chris Janssens: “In plaats van de beloofde zoetigheden die ons voor de verkiezingen werden beloofd, stelt de Vlaming vandaag vast dat er een gepeperde rekening in zijn schoentje ligt.”

Janssens wijst onder meer op het asociale karakter van de belastingverhogingen: “Onder het mom van besparingen worden de tarieven van basisbehoeften zoals gas, elektriciteit en water fors opgeschroefd en verdubbelt men de zorgpremie. Bovendien wordt door de indexsprong en de verhoging van de pensioenleeftijd gemorreld aan rechten waar onze werknemers een jarenlange strijd voor hebben gevoerd.”

Om de indexering van de lonen betaalbaar te houden, pleit het Vlaams Belang voor een hervorming van de index, gericht op een indexering van het netto-loon. Chris Janssens: “Door een netto-indexering wordt de binnenlandse loonkost in lijn gebracht met die van de ons omringende landen én vrijwaren we de koopkracht van de mensen. Centen in plaats van procenten dus. 

Het Vlaams Belang betwist bovendien dat de maatregelen noodzakelijk zijn om de rekeningen te doen kloppen. Janssens:“Terwijl de Vlaming steeds dieper in de buidel moet tasten, laat men twee heilige huisjes onaangeroerd: de kostprijs van de immigratie – 7 miljard per jaar – en de transfers naar Wallonië die elke Vlaming jaarlijks 2.700 euro kosten.

Volgens Vlaams Belang Limburg is Vlaanderen sterk genoeg om onze welvaart te garanderen en een stevige sociale zekerheid te financieren, op voorwaarde dat deze taboes sneuvelen. “Het is geen erfplicht van de Vlaming om tot in de eeuwigheid de bodemloze putten van het socialistische Wallonië te vullen en al evenmin om het OCMW van de wereld te spelen,” besluit Janssens.

Klik hier voor de folder:

http://www.vlaamsbelang.org/files/201412-SintfolderNationaal-def-2020-LR.pdf

 

Lanaken markt
Tweede actiemoment: Vlaams Belang Limburg bezoekt weekmarkt Lanaken
Sinterklaasactie Beringen
Derde actiemoment op de weekmarkt van Beringen met Bert Schoofs, Koen Ooms, Lowie Tielens, Rita Keunen en Annick Ponthier
DSC_1114
Sinterklaasactie Markt Genk met afdelingsvoorzitter Nancy Dillen, provincieraadslid Koen Ooms en bestuursleden Anna Boey en Andy Reemers
Sinterklaasactie Bree (1)
Sinterklaasactie markt Bree

Voor meer informatie over deze actie en onze standpunten: SMS “Sint”, uw naam en adres naar 3111. Alvast onze dank!

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail