LAAT LIMBURG DE TREIN NIET MISSEN!

treinTer gelegenheid van de komst van de NMBS-bonzen naar onze provincie richtte Vlaams Belang Limburg een noodkreet tot hen via een symbolische actie: wij willen geen woorden maar daden.

 

Nog meer vragen wij echter van de traditionele partijen, en bij uitbreiding zeker ook de SALK-partijen, om hun verantwoordelijkheid te nemen. Politieke druk om in Limburg meer dan een habbekrats te realiseren voor het spoor moet in de eerste plaats van hen komen, en we geven hen daarbij graag een duwtje in de rug. Vandaar onze slogan: ‘Laat Limburg de trein niet missen‘ (of ook, omgekeerd: ‘Laat de trein Limburg niet missen‘).

 

Meer in het algemeen wijzen wij op de 10 meer dan terechte eisen die door de verenigde Limburgse sociale partners werden geformuleerd medio december 2013. Het Vlaams Belang voegt hieraan toe dat het geen voorstander is van de peperdure Spartacus-tram. Dit kapitaal van 234 miljoen zou beter in de SALK-pot gestopt worden ten bate van het versterken van het ondernemingsklimaat in het algemeen, doch liefst nog in de ontsluiting van Limburg via het treinspoor .

 

Wij vatten deze problematiek met de nodige ernst op, maar in onze carnavalsprovincie bij uitstek kunnen we het niet nalaten om in deze periode van het jaar een extra vrolijke noot toe te voegen aan onze actie en de traditie van carnaval te eren.

 

Daarom hebben we voormalig prins Jos I uitgenodigd, die waakt over het ludiek karakter van onze manifestatie.

 

Destijds was hij de voorman van een Beringse carnavalvereniging met de – in deze zeer toepasselijke! – naam ‘De Dwarsliggers’. Immers: zonder dwarsliggers geen treinsporen, en dus evenmin treinen. Jos I trakteert de toeschouwers en de actievoerders op een lekkere Limburgse borrel, waarvoor onze hartelijke dank.

 

Intussen vervullen wij, militanten van het Vlaams Belang, onze politieke oppositierol. Die van echt onafhankelijke dwarsliggers, met andere woorden. Of wat had u gedacht

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail