Sociale media en het ‘Limburgsymbool’

De promotie van het ‘Limburgsymbool’ wordt gevoerd in de Weekkrant, de weekendeditie van HBvL en andere mediakanalen. Kosten noch moeite worden gespaard.

Een ander promotiekanaal zijn de sociale media. Zo publiceert de Facebook-pagina ‘Limburgsymbool’  iedere 2 weken een portret van een Limburger die zijn of haar visie op Limburg uit. Op 15 april was het de beurt aan Aya Sabi, een 20-jarige studente, moslima mét hoofddoek.

Moslima

Dat een islamitische hoofddoek gelijk staat met een afkeer en een afwijzen van ons westers samenlevingsmodel, waarin de scheiding van kerk en staat vooropstaat en een gelijkwaardige behandeling van man en vrouw, vormt blijkbaar geen probleem.

Het provinciebestuur is er blijkbaar fier op dat een inwoner van Limburger zich daar openlijk tegen afzet. Meer nog: dat die inwoner politiek-ideologisch provoceert …  óp een overheidspagina, door overheidsgeld betaalde overheidspagina, en zich openlijk afzet tégen diezelfde overheid. Dit heeft o.i. niets meer te maken met fierheid op onze provincie of op onze samenleving, dit heeft ALLES te maken met een doelbewuste provocatie, van een wij-zij verhaal en het Vlaams Belang keurt dit ten stelligste af.

Op de FB-pagina wordt overigens het volgende meegegeven: “Je moet ervoor zorgen dat je uitspraken niet beledigend zijn voor anderen. Discriminerende, politieke en té commerciële boodschappen verwijderen we!” Het feit dat de promotie – of het symbool ervan – zélf een discriminerende en zonder twijfel een politieke of politiek-ideologische inslag heeft, is de deputatie blijkbaar ontgaan.

Door doelbewust en tegen beter weten in de onderdrukking van de vrouw mee te gedogen en te promoten draagt de deputatie telkens weer bij aan de stijgende islamisering van onze samenleving, en van onze provincie.

Het was provincieraadslid Koen Ooms, die de zaak aankaartte en de deputatie interpelleerde over dit voorval. Hij vroeg hen te stoppen met het promoten van een politieke ideologie die de onze niet is en die haaks staat op onze waarden en normen. Bovendien vroeg hij te stoppen met de dure en nutteloze promotie van het ‘Limburgsymbool’. Het Vlaams Belang is van oordeel dat Limburg voldoende troeven in handen heeft om een succesrijke provincie te zijn die floreert op sociaal en economisch vlak.

Hij riep de deputatie tenslotte op meer in te zetten op het verdedigen van de Limburgse belangen aan de federale en Vlaamse onderhandelingstafels wanneer de regeringen in dit land worden gevormd. Daar zou onze provincie wel bij varen, meer dan door het voeren van deze dure non-campagne.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail