Erdogan-propaganda met Vlaams belastinggeld: Limburg scoort hoog!

 Niet minder dan 13 van de 28 moskeeën die in Vlaanderen gefinancierd worden, behoren tot de Diyanet-structuur, het Turkse ‘Praesidium voor religieuze zaken’ dat onder het gezag valt van de Turkse eerste minister.  Het merendeel van de subsidies vloeit naar moskeeën die in Limburg gevestigd zijn.

Wat het nog schrijnender maakt, is dat in Limburg 8 van de 13 moskeeën behoren tot de Diyanet-structuur.

Logo Diyanet

De Diyanet-imams ontvangen een salaris van de Turkse staat, krijgen hun richtlijnen uit Ankara en worden volgens een rotatieprincipe om de vier jaar vervangen om integratie in de gastsamenleving te vermijden. Binnen- en buitenlandse media tonen zich inmiddels in toenemende mate verontrust over de Diyanet-moskeeën. Er wordt gesteld dat de Diyanet meer en meer vervelt tot een propagandamachine voor de fundamentalistische AK-partij van president Erdogan. Diyanet wordt ook omschreven als een ‘staat binnen de staat die de Turkse samenleving meer en meer op islamitische leest wil schoeien’. Terwijl Vlaanderen de Turkse Diyanetmoskeeën  subsidieert, treedt het regime dat in deze moskeeën de lakens uitdeelt de mensenrechten en fundamentele vrijheden in eigen land massaal met de voeten.  De persvrijheid in Turkije is nagenoeg volledig afgeschaft, dissidenten worden willekeurig gearresteerd, parlementsleden worden vervolgd en Koerdische burgers worden brutaal afgeslacht.

In het Vlaams parlement vroeg Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens bevoegd minister Homans (N-VA) om de Diyanet-moskeeën te monitoren en komaf te maken met de betoelaging van deze moskeeën. Homans bleef echter koppig de realiteit ontkennen en ontweek de kern van het probleem. Voor het Vlaams Belang betekent dit dat Homans er mee voor zorgt dat de Erdogan-propagandamachine voluit kan blijven draaien.

De stopzetting van de subsidiëring van de Diyanetmoskeeën moet voor onze partij een eerste stap zijn in de richting van een totale subsidiestop voor de islam.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail